Rechtsvormen in Nederland

In Nederland beginnen de meeste ondernemers als eenmanszaak. Dit heeft als voordeel dat een ondernemer volledige controle heeft over het bedrijf en dat het inkomen onder de loonbelasting valt. De eenmanszaak heeft ook een groot nadeel: als het mis gaat met het bedrijf, is de ondernemer 100% aansprakelijk. Het is dan ook verstandig om bij het starten van een bedrijf goed na te denken over de ondernemingsvorm en tevens een evaluatie moment te bepalen, omdat markt en regelgeving continue in beweging zijn. De business coaches en fiscalisten van NoMoreTax zijn u hierbij graag van dienst.

Rechtsvorm kiezen

Zowel startende als bestaande ondernemers dienen zich te verzekeren dat de gekozen ondernemingsvorm de juiste is. Onze business coaches en fiscalisten adviseren u op maat over de juiste ondernemingsvorm voor uw bedrijf in Nederland. Op hoofdlijnen zijn de volgende ondernemingsvormen beschikbaar:

Gaat u een bedrijf starten en heeft u nog geen idee welke ondernemingsvorm u moet kiezen? Klik hier voor het bestellen van een opstart advies op maat.

Wilt u een uitgebreid vergelijkend advies over de voor u relevante ondernemingsvormen? In dit advies gaat NoMoreTax in op de voor- en nadelen van de rechtsvormen die bij uw branche passen. Naast de juridische facetten wordt er ook ruime aandacht besteed aan de fiscale aspecten en aan een langtermijn perspectief op een mogelijke groei, veranderingen in wet- en regelgeving, etc.

Onze business coaches en fiscalisten rekenen € 175,00 voor een adviestraject (exclusief BTW). Indien u besluit verdere diensten af te nemen dan krijgt u dit bedrag terug.

Helderheid en duidelijk taal gebruik, daar houden wij van. Een adviestraject van NoMoreTax bestaat uit:

  • Een consult met onze bedrijfsadviseur
  • Een adviesrapport inclusief een stappenplan voor de uitvoering van het advies
  • Een uitgebreide toelichting op het advies, zodat al uw vragen worden beantwoord

Gun uzelf de beste oplossing en bestel direct of neem contact op met een van onze bedrijfsadviseurs.


Advies Nederlandse rechtsvormen

Wilt u een uitgebreid advies over een van de volgende ondernemingsvormen? Klik u op de ondernemingsvorm en u krijgt meer informatie.

In het advies over een Nederlandse rechtsvorm gaat NoMoreTax in op de voor- en nadelen van de gekozen rechtsvorm in relatie tot uw branche passen. Naast de juridische facetten wordt er ook ruime aandacht besteed aan de fiscale aspecten en aan een langtermijn perspectief op een mogelijke groei, veranderingen in wet- en regelgeving, etc.


Toepassing in NL

NoMoreTax levert niet alleen adviezen, maar kan ook de uitvoering voor u coördineren. Kijkt u welke diensten wij kunnen bieden en vertrouw het ons toe. Wij verzorgen de oprichting en fiscale aanmelding van uw bedrijf of bedrijfsonderdeel en u concentreert zich op uw core business.